Ти диви яке співпадіння. Розповім історію яка сьогодні трапилась. Я працюю волонтером в Польщі в одному релігійному гуманітарному пункті. Сьогодні прийшов дивний чоловік старшого віку, але морда протокольна їх за кілометр видно хоч і з рюкзачком. Прийшов і почав розповідати-нести якусь фігню. Так, поміж слів причепився до мене, що я не знаю української (але мене на цьому не візьмеш я знаю, що в мене ідеальна літературна українська, навіть без суржика, школи-уніаерситети теж закінчувала українські чіплятися до мене з цього приводу... ну таке... То метод вивести мене на емоції). Я зреагувала, почав якийсь документ мені показувати, що він чи то воював у другу світову, чи то ще щось з другою світовою пов'язано. Документ виглядав дуже новим і взагалі по ньому не можливо було зрозуміти, що то за корочка. Я знаю, що орда любить всякі корочки і мислить, що на українців вони мають вплив. Ха-ха два раза, то на вас вони діють, на нас вони не діють. Але тією корочкой він хотів показати, що він патріот України.Також сказав раніше, коли ми запитали чи пенсійний вік, що йому 60 з чимось. Яка може бути його причетність до другої світової? Я в нього напряму запитала, чи він росіський пропагандист? Чи дійсно настільки не розуміє на скільки в ньому сидить росіська пропаганда!? Зрозумівши, що я не ведусь, кажу, що зараз не наразі вирішувати мовні питання нам потрібне єднання і перемога, з усим іншим розберемося пізніше і чи він потребує якоїсь допомоги тут і зараз. Відповідь, ніби все в нього є. І почав мені закидати нову тему про "поганих" українців, не ведусь, відповідаю, що: Таке є, але їх 3-5% і заради тієї нормальної більшості я не буду зараз судити те меньшинство. Почав волонтерів обмовляти. Відповідаю, що вони теж люди і більшість зробила на багато більше доброго і корисного, якщо хтось і поводить себе роздратовано, то це завдяки таким як ви і люди з часом теж можуть "вигоріти". То не так просто бути волонтером як здається. Мені набридла та бесіда відправила його до керівництва. Він їм поморочтив голову і пішов. Результат бесіди: людина таки не потребувала допомоги (чого до нас приходила, не зрозуміло), серед українців розводила, як кажуть, сраку-на-драку і сепаратистські мотиви (весь діалог не передаю), просто в "любязному" діалозі гадив українців, перед поляками теж почав гадити нас же. Причепився до польського керівництва, що ті перейшли на ломаний російський то му що думали, що він не розуміє польську. Це щоб не подумали, що він не за рашистів - показуха. І пішов... А ми всі повинні рознести все це по українській спільноті, ну, а поляки про українців по польській. ВСЕ, ви навіть не зрозумієте де вас на*пали якщо не будете аналізувати все те, що відбувається навколо.
Те саме було з моїм чоловіком, коли місто стояло в облозі. Дзвонить весь в істериці: все, нам капець, нас здали, нас кинули, нас захопили, чи захоплять і всяка така фігня. Я запитала звідкіль та інформація, виявилось від його співробітника. Кажу, так іди і запитай, звідки він те лайно приніс. Виявилось що клієнт приїхав за своїм майном і наніс кіпішу (компанія не працювала, але майно зберігали). Хто він? що він? не зрозуміло, але відомо, що він не місцевий і що дуже емоційно наводив паніку даже там де його на питали. Просто прийшов і виклав, що хотів. Сказала, щоб він запакував в пакет того клієнта і його товариша також, якщо він таку фігню буде розносити. А сам, якщо будеш так вестись на всяку маячню, підеш за руським кораблем. З часом дійсно виявилось, що то все була фігня, але в той час орді треба було посіяти паніку, бо прямий танковий бій вже був у місті і їм не вдалося нічого взяти крім до рота, а місто взяти хотілося. В хід пішли інші методи.
Тому таких дівчат, які трошки губляться в такий непростий інформаційний час та ще й в неймовірних умовах треба не банити, а на карантин відправляти, поки не прийдуть до тями. Я прям з жалем дивлюсь на тих, хто підхопив ту заразну фігню пропаганди.